Zakaj imam težave s kožo? Alternativni pogledi.

Zakaj imam težave s kožo? Alternativni pogledi.


Raziskovanje psiholoških in duševnih težav za težave s kožo

Danes se želim poglobiti v povezavo med našo notranjostjo in našim zunanjim videzom. Ta blog ni za tiste, ki iščete vzroke za svoje težave le izven sebe in v okoliščinah svojega življenja. Namenjen je tistim, ki želite odkrivati svoje vzgibe, opazovati svoje delovanje in zacveteti tudi s svojo kožo.

Navdušenci nad naravnim življenjem in naravnimi zdravili razumemo, da prava lepota izvira iz harmoničnega ravnovesja telesa, uma in duha. Zame je najlepša ženska, ki nosi svojo naravno barvo las, na obrazu pa je vidna ljubeča nega, obenem pa sledi življenjskih dogodkov, ki jo olepšajo in dodajo karakter.

Tukaj raziskujemo duhovne in psihološke vzroke za bolj moteče, boleče težave s kožo. Razkrivamo, kako lahko sprejetje zeliščne medicine in pomirjajočih zeliščnih mazil ne le olajša zunanje celjenje, temveč prinaša tudi notranjo preobrazbo.

Stres, občutek varnosti v okolju in koža

Naša koža predstavlja veliko več kot le preprosto pokrivalo; odraža stanje našega duševnega in čustvenega počutja.

Koža je naša meja med zunanjostjo in notranjostjo, ščiti naša tkiva, mišice, kosti in organe, pokriva vso telo. Koža pa je pregrada tudi v duševnem pomenu.

  1. VPRAŠANJE: Se počutimo v svetu varne, sprejete?

Ko odkljukamo prehrano in zadostno hidracijo kot možna vzroka za slabo stanje kože, težave s kožo, se lahko posvetimo drugim vzrokom.

Stres, tesnoba in nerešene čustvene težave se lahko odražajo na naši koži in povzročijo vrsto kožnih težav, kot so akne, ekcem in psoriaza. Sprejetje celostnega pristopa k negi kože se začne s prepoznavanjem in naslavljanjem teh temeljnih vzrokov.  V najstniških letih, ko so težave s kožo najpogostejše, se pojavljajo čustvene krize, najstniki doživljajo velika neskladja med tem, kar čutijo in tem, kar od njih pričakuje okolica. To je lahko tudi razlog za kožne težave.

Natančni mehanizmi so kompleksni in vključujejo hormonske, imunske in vnetne odzive.

Študija, objavljena leta 2003 v Journal of the American Academy of Dermatology, je ugotovila, da so študenti na fakulteti z visokimi ravni stresa doživljali hujše izbruhe aken kot tisti z nižjimi ravni stresa.

Skozi svoje delo s strankami sem opazila tudi, da se začnejo težave s kožo pojavljati pri mnogih ženskah, ko postanejo mame, ali ko dobijo drugega, tretjega otroka. Lahko je to posledica spremenjenega delovanja telesa, a bi se nekaj mesecev po porodu stanje moralo normalizirati. Na drugi strani lahko na take težave s kožo pogledamo z vidika varnosti- pogosto se mamicam, ko dobijo otroke, poruši občutek varnosti. Ne le zase, ampak za otroka, nekoga, ki zdaj ni več v varnem zavetju maminega telesa, temveč je del zunanjega sveta. Ker si v prvih letih delimo energijsko polje z otrokom, se naše skrbi, skrb glede varnosti, občutka v svetu, odraža na naši koži.

Gojenje ljubezni do sebe:

Pogosto spregledana, ljubezen do sebe je močan eliksir za našo kožo. Negativna samopodoba lahko ustvari energetsko neravnovesje, ki vpliva na naravne procese celjenja našega telesa. Z ljubeznijo do sebe in prakso samosprejemanja spodbujamo pozitivno okolje za napredek naše kože.

2. VPRAŠANJE: Na kaj pomislite, ko se pogledate v ogledalo? Oblečeni, slečeni, z ličili ali brez?

Sama sem zadovoljna s svojo kožo na obrazu, medtem ko sem bila do svojega telesa v mislih in dojemanju veliko krat neprijazna. Želela sem si preoblikovati odnos do sebe, tudi zaradi svojih hčera. Katere komentarje slišijo otroci največkrat? Kako si podoben/podobna mami/atiju! Kako pa mama dojema sebe, kakšne misli ima o sebi, svojem izgledu? Otroci namreč kopirajo naš odnos do sebe (tudi, če vse ostane neizrečeno in v naših mislih), zato v zadnjih mesecih preoblikujem svoje misli in si ob pogledu nase namenim prijazne, hvaležne misli.

Preoblikujem dolga leta avtomatskih odzivov na svojo odsev v ogledalu v prijetne in ljubeče misli.

Zdravljenje s pomočjo zeliščne medicine:

Modrost zeliščne medicine je cenjena že stoletja in ponuja vrsto močnih zdravil za zdravljenje naše kože in pomlajevanje našega duha. Naravna zelišča, kot so kamilica, sivka in ognjič, imajo močne protivnetne in antioksidativne lastnosti, ki pomirjajo draženje in spodbujajo celjenje. Ne glede na to, ali se odločite za uživanje zeliščnih čajev, nanašanje obkladkov z zelišči ali vključitev naravne zeliščne kozmetike v nego kože, so ta darila narave lahko ključ do sijoče kože.

Kaj začutite, ko zagledate lepo cvetlico, cvetoče zelišče? Ko ga povonjate?
Mene vonj in lepota rastlin napolnita z življenjsko energijo, z veseljem in globokim mirom.


Tukaj želim dodati komentar o naši najbolje prodajani Kremi s smiljem in sladkim pelinom. Vem, da je sestavljena iz najboljših sestavin, a tisto, kar jo zares dviga, so zelišča, ki so v njej. Zlat, sončni smilj in močan, objemov poln sladki pelin. Krono ji daje izvleček tavžentrože, zelišča, ki ga Edward Bach priporoča za (Bach, 1941):

"mirne, tihe nežne ljudi, ki se razdajajo drugim in v tem precenjujejo svojo moč. V tem bolj kot pomočniki postajajo sužnji."

Tako nam pomaga ljubeče rečti ne in sebe postaviti na prvo mesto, kar pa je izziv, ki ga ima velika večina žensk. In Krema s smiljem in sladkim pelinom nas v tem podpre. Ko sem jo izdelovala, niti točno nisem vedela, zakaj (zato je tudi v imenu ni), a sem vedela, da moram dodati tudi tavžentrožo. Zdaj vem, zakaj. :)


Butična izdelava zeliščne kozmetike ohranja moč zelišč in vpliva tudi na izzive, s katerimi se sooča. 

Prevzem odgovornosti za stanje svoje kože:

Medtem ko naravna zdravila in izdelki delujejo čudeže, ne pozabimo, da prava sprememba prihaja iz nas. Ko raziskujemo duhovne in psihološke vidike naše kože, se zavedamo, da smo mi tisti, ki oblikujemo svoje življenje. Tako kot vešč zeliščar neguje in skrbi za rastline, moramo gojiti samozavedanje in sprejemati zavestne odločitve za vodenje bolj zdravega življenja. Ko pijemo dovolj vode in poskrbimo za (vsaj večinoma) zdravo prehrano, opravimo 90% dela.

Rituali, rituali, rituali 😊

Rituali nege so nekaj, kar se zdi skoraj preveč preprosto, da bi naredilo razliko. V resnici pa ravno rituali dajo nam samim vedeti, da smo vredni časa, naši koži, da jo cenimo in smo ji pripravljeni nameniti čas. Vsak po svojih kriterijih, seveda, meni zadostuje 10-20 min nege kože na obrazu dnevno, vam pa morda več ali manj. Ne primerjajte se z drugimi, temveč najdite čas in ritem nege, ki ustreza vam in v njem vztrajajte dovolj dolgo, da se oblikuje nova navada.

Ženske smo bitja ljubezni in najbolj žarimo, ko v svoj dan uspemo vključiti čas v naravi ali čas z naravo. Vključevanje zeliščnih zdravil in naravne kozmetike v naše dnevne rituale  nege spodbuja občutek moči in povezanosti z zemljo.

Ko svoj dan začnete z nežnim zeliščnim čistilcem kože, našim piling gelom, s katerim odstranite nečistoče in si postavite pozitivne namene za prihajajoči dan, se naravnate na ljubečo povezavo s sabo in naravo. Sledite temu z našo najbolje prodajano kremo z zlatim zeliščem, smiljem, jo nežno masirajte v kožo s ljubečo skrbjo, kar simbolizira zavezo k samozdravljenju.

Ta izdelka za vsakodnevno ljubečo nego kože sta v paketu Za sijočo kožo 20% ugodnejša.

Naravna, ročno izdelana kozmetika je tako velik kontrast od konvencionalne, polne umetnih sestavin, da bo naredila veliko spremembo za vašo kožo in vaše počutje. Preizkusite, kako lahko naravna zeliščna kozmetika Timus pomaga.

Vse dobro,

Irena

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *