Close

Zasebnost, piškotki in osebni podatki (GDPR)

ZASEBNOST, PIŠKOTKI IN OSEBNI PODATKI

Upravljalec zbirke osebnih podatkov: Timus, Marija Pinter s.p, Radelca 8, 2363 Podvelka. Telefonska številka: 070 265 765. info@kozmetikatimus.si

Namen obdelave osebnih podatkov:

Podjetje osebne podatke obiskovalcev oziroma strank shranjuje le pri nakupu v spletni trgovini. Ob nakupu stranka vnese podatke o imenu, priimku, e-mail naslovu, telefonski številki in naslovu prebivališča in naslovu dostave. Tako zbrane podatke uporabimo izključno za poslovanje – dostavo paketa, obveščanje o naročilu, kontaktiranje v primeru sprememb zaloge, računovodstvo ipd. Telefonske številke ne uporabljamo za namene neposrednega trženja (npr. promocijskih SMS sporočil).

Vaše podatke, vpisane pri nakupu oz. zgodovino nakupov obdelujemo le za potrebe in analizo poslovanja spletne trgovine kozmetikatimus.si in jih ne posredujemo tretjim osebam. Te podatke hranimo do preklica privolitve. Če posameznik ne želi zagotoviti osebnih podatkov, mu dostave preko pošte ne moremo nuditi, se pa lahko dogovorimo za osebni prevzem.
Podjetje o vas nima, ne zbira in ne shranjuje tako imenovanih občutljivih osebnih podatkov.
Če na kozmetikatimus.si ustvarite uporabniški račun, se vpisani podatki shranijo. Uporabniških računov in podatkov v njih (npr. telefonska številka, naslov prebivališča ipd.) ne uporabljamo za druge namene, kot za zagotavljanje hitrejšega nakupa (predizpolnjena polja pri zaključku nakupa itd.). Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

PRIJAVA NA E-MAIL NOVICE IN DRUGO E-MAIL KOMUNIKACIJO

Pri prijavi na e-novice shranimo le vaš e-mail naslov ter ime in priimek. Kozmetikatimus.si podpira jasno izraženo strinjanje s prijavo na naše novice, zato po prijavi vedno dobite tudi e-mail, ki zahteva vašo potrditev – torej strinjanje z naročilom na novice.
Če pri oddaji spletnega naročila obkljukate tudi opcijo za prijavo na novice, vam na e-mail naslov, vnesen pri nakupu, občasno lahko pošljemo novice vezane na kozmetikatimus.si spletno trgovino.
Kadarkoli se lahko odjavite s klikom na “odjavi” v tako prejetem e-mailu.
Na naše novice se lahko prijavite tudi na druge načine (vnosna polja na kozmetikatimus.si, instagram profilu in podobno).
Kadarkoli lahko zahtevate izbris iz liste prejemnikov naših novic – s klikom na povezavo v e-mailu, z odgovorom na e-mail ali pa nam pošljete nov e-mail na info@kozmetikatimus.si. Tudi nam ni všeč neželena pošta, zato se trudimo, da pisem ne pošiljamo e-mail naslovnikom, ki tega ne želijo.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Če želite, da kozmetikatimus.si izbriše vse vaše osebne podatke (če jih seveda sploh imamo), nam prosimo pošljite email na info@kozmetikatimus.si. Izbrisali bomo zgodovino vaših nakupov (torej vsa vaša pretekla naročila in vse podatke, povezane z njimi) ter vaš email v našem email sistemu (v kolikor ste naročeni na naše novice). Drugih podatkov o vas ne shranjujemo (kreditnih kartic ipd.) oziroma vas ne moremo identificirati iz njih.

Če želite izvedeti, katere podatke sploh imamo o vas (zgodovino nakupov, npr.), pišite na info@kozmetikatimus.si.

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

Za dodatne informacije ali za vložitev pritožbe glede rabe osebnih podatkov kontaktirajte Informacijskega pooblaščenca (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).