Pogosta vprašanja (FAQ)

Kaj je Timus in v čem smo edinstveni?


Timus je nova slovenska znamka ročno izdelane naravne zeliščne kozmetike. Narejena je z naravnimi sestavinami in certificirana s strani inštituta ECOGEA, vse sestavine so potrjene tudi za uporabo v ekološki kozmetiki s strani inštituta ECOCERT. Del uporabljenih zelišč je ročno pridelan na našem posestvu v neokrnjeni naravi, vsak kozmetični izdelek pa je prav tako ročno izdelan. Pridelavo zelišč in izdelavo kozmetike lahko spremljate na našem instagram profilu @timus_naturalcosmetics. Ponosni smo na to, da na prvo mesto postavljamo povezavo z naravo in naravnim v nas.

Kaj podpiram z nakupom izdelka Timus?

Z nakupom izdelka Timus v prvi vrsti podpirate slovensko ročno delo, saj ne le uporabljamo lastnih zelišč, temveč tudi uporabljamo kar največ lokalnih slovenskih sestavin. Podpirate tudi ohranjanje narave in pomagate širiti mrežo ljubezni do narave ter skrbi za okolje, za sočloveka in zase.

Kako vem, da so izdelki naravni? Kaj je naravna kozmetika?

Popolnoma vse sestavine so zapisane v obliki INCI zapisov (mednarodna poimenovanja sestavin). Ta imena lahko preverite in si o njih preberete tudi na naši strani sestavine, naravnost izdelka pa zagotavljamo tudi s certifikati. Želimo, da, odložite skrbi in preženete slabo vest glede uporabe kozmetike. Želimo, da veste, kaj je v izdelku.

So izdelki testirani na živalih?

Ne.

Ali so izdelki primerni za občutljivo kožo?

Vse sestavine so uporabljene v koncentracijah, ki so koristne in primerne za občutljivo kožo. Stranke z občutljivo kožo, ki so vse življenje iskale primerne kreme, jih menjavale po alergijskih reakcijah in skrbele, da bi našle nekaj, kar koži ne škodi, so z našimi izdelki zadovoljne.
Kljub temu se lahko zgodi, da bo vaša koža na kakšno sestavino reagirala vam neprijetno (pomnimo: tudi kopriva je naravna, pa na koži izzove bolečo reakcijo), zato pred večjim nanosom izdelka le tega preizkusite na manjši površini. Podjetje Timus ne prevzema odgovornosti za poškodbe na koži.

Ali bodo izdelki pomagali pri moji zdravstveni težavi?

Naši izdelki so kozmetični izdelki, ki vsebujejo kvalitetna rastlinska olja in masla, aktivne sestavine, izvlečke zelišč in eterična olja. Pridelani in izdelani so skrbno ter z dobro energijo v mislih, zelišča sama pa so tista, ki nosijo zdravilne zapise (preberimo si o Bachovih kapljicah in dognanjih Edwarda Bacha!). Izdelki nam lahko pomagajo le, če smo odprti za zdravljenje, če jih redno uporabljamo, si vzamemo čas in tudi premislimo, kaj nam telo in stanje duha z določenim stanjem sporočata. Naši izdelki ne bodo koristili pri zakrivanju simptomov, še posebej, če nismo pripravljeni rešiti pravega vzroka težav. Vedno poskusimo poiskati vzrok težav s kožo, ob tem pa nas kvalitetni kozmetični izdelki podpirajo. Ne pravimo, da naši izdelki zdravijo, le svetujemo glede na izkušnje ljudi, ki so naše izdelke že uporabljali. Ne zagotavljamo zdravilnih učinkov, temveč le poročamo o izkušnjah ljudi.

Za kateri tip kože so izdelki primerni?

Izdelki so primerni za različne tipe kože, odvisno od posamičnega izdelka. Mazila so primerna za vse tipe kože.

Kje lahko pridem v stik s podjetjem Timus?


Pošljite nam e-pošto na info@kozmetikatimus.si, nas pokličite na 070 265 765 ali pošljite sporočilo na Facebook ali Instagram profil @timus_naturalcosmetics

Ali so izdelki varni?

Vsak izdelek vsebuje izdelan varnostni list, ki je nujno potreben za registracijo kozmetike in priča o njegovi varni uporabi; sestavine, ki jih uporabljajo, splošno veljajo kot varne. Vendar pomnimo, da izdelki vsebujejo naravna eterična olja v različnih koncentracijah. Eterična olja so visoko koncentrirana esenca rastlin in v vsakem je lahko tudi na stotine različnih kemičnih spojin (zato so tako učinkovita). V kozmetičnih izdelkih se uporablja koncentracija, ki koži načeloma ne bi smela škodovati, vendar pred širšo uporabo svetujemo občutljivostni test. Izdelek nanesemo na notranji predel roke in pustimo na koži 12-24 ur. Ob pojavu nezaželene reakcije ne uporabljajte  izdelka. Podjetje Timus ni odgovorno za zdravstvene posledice uporabe kozmetike.

Ali so izdelki primerni za otroke?

Za otroke, mlajše od 2 let priporočamo uporabo naših mazil, ki so brez eteričnih olj. Vsebujejo oljne izvlečke zelišč, zato so nežnejša in delujejo drugače kot eterična olja.

Ali so izdelki primerni za osebe z atopičnim dermatitisom?

Nekatere sestavine v kremah lahko dražijo občutljivo kožo ljudi z atopičnim dermatitisom. Zaradi tega v naši liniji mazil uporabljamo le sestavine, ki kože ne dražijo. Med temi je tudi hladno stiskano ekološko sončnično olje, ki je dokazano učinkovito pri ohranjanju zdrave povrhnjice, ne povzroča eritema oziroma rdečice ter izboljša vlaženje kože in je za nego občutljive kože primernejše kot olivno olje (Danby et al, 2012).

So izdelki varni za uporabo med nosečnostjo in dojenjem?

Sestavine, uporabljene v naših izdelkih, nimajo dokazanih škodljivih učinkov med nosečnostjo in dojenjem. Kljub temu bodite pozorni na odziv telesa in ob morebitni reakciji prenehajte z uporabo. Doječe matere si izdelkov ne nanašajte na predel prsi in vratu.

Kdaj prihaja več izdelkov vaše znamke?

Novi izdelki so stalno v nastajanju, zato smo tudi odprti za Vaše želje in predloge. Trenutno smo v postopkih pridobivanju dokumentacije za nove izdelke.

sl_SISlovenian