Olja in masla

OLJA IN MASLA:

KARITEJEVO MASLO: Butyspermum parkii

 Je eno od najboljših izbir pri suhi, razdraženi in k alergijam nagnjeni koži. Ima visok delež oleinske, stearinske in linolne kisline. Stearinska kislina ima dokazane protivnetne lastnosti, linolna pa protivnetne in regenerativne. Odlikuje ga visok delež neumiljivih spojin (tudi več kot 10%) in vitamina E, zato mu pripisujejo regenerativno delovanje, naj bi pomagal vzpostaviti porušeno zaščitno funkcijo lipidne bariere. Odlično ščiti kožo pred izsušenjem in je primeren za nego atopičnega dermatitisa. Ne iritira kože in ne vsebuje alergenov. Uporabljamo karitejevo maslo ekološke kakovosti.

KONOPLJINO OLJE: Cannabis sativa seed oil.

Hladno stiskano konopljino olje vsebuje kombinacijo nenasičenih maščobnih kislin, proteinov, mineralov in ogromno vitaminov. Deluje protivnetno in regenerativno, zmanjšuje učinke staranja kože, vzdržuje njeno vlažnost in ob tem še povečuje njeno naravno zaščito. V naših izdelkih najdete ekološko, lokalno pridelano konopljino olje Zadruge Konopko.

OLIVNO OLJE: Olea europaea fruit oil. 

Ima visoko vsebnost oleinske kisline. Ta dokazano deluje regenerativno in pospešuje prodiranje v kožo. Olja s to sestavino so zelo vlažilna, delujejo regenerativno in dajejo mehak občutek na koži. Ima neprimerljivo sestavo neumiljivih spojin, ki delujejo kot antioksidanti, izpostaviti moralo predvsem zlasti veliko vsebnost skvalena. Olivno olje pospešuje celjenje ran in varuje kožo.

V svojih izdelkih uporabljamo Endovitalovo olivno olje najvišje ekološke kakovosti iz Slovenske Istre.

RICINOVO OLJE: Ricinus communis seed oil.

Ricinusovo olje je prava posebnost med rastlinskimi olji zaradi njegove sestave, saj skoraj 90% maščobnih kislin ricinoleinska kislina.  To ga naredi za enega najbolj viskoznih rastlinskih olj, je tudi eno od obstojnejših.  Uporabljamo ga predvsem v dekorativni kozmetiki, odlično je za nego ustnic. Ricinovo olje spada tudi v izdelke za čiščenje kože in je primerno za nego vseh tipov kože.

SONČNIČNO OLJE: Helianthus annus seed oil.

Sončnica je roža, ki se obrača za soncem, virom življenja, in s sabo prinaša življenjsko toplino. Olje ima velik delež linolne in oleinske kisline ter majhen delež nasičenih maščobnih kislin. Vsebuje še lecitin, klorofil, skvalen in voske. Cenimo ga zaradi emolientne* vloge. Hitro se vpija in pušča mehak občutek na koži.  Vsebuje zelo visoko vrednost vitamina E, zato ima odlične antioksidativne lastnosti. Deluje blago adstringentno*, prodre globoko v kožo in olajša prenos molekul eteričnih olj direktno v krvoobtok. V izdelkih uporabljamo sončnično olje ome Neže, lokalnega dobavitelja iz Mihovcev.

ŠIPKOVO OLJE: Rosa moschata seed oil.

Pridobljeno je iz semen šipka. Vsebuje visoko raven naravnih maščobnih kislin omega, ki skrbijo za zdravje celičnih membran, ter vitamin C, ki je ključen pri obnovi kože in tvorbi kolagena. Je eno od najboljših pri negi vnete, aknaste in zrele kože, prav tako kože s pigmentnimi znamenji ali kože z brazgotinami. Pomaga vzpostaviti enakomeren ten. Uporabljamo ekološko šipkovo olje.

ARGANOVO OLJE

Arganovo olje vsebuje veliko vitamina E in je bogato tudi z maščobnimi kislinami omega-3 in -9. Zaradi tega lahko prodre globoko v notranjost las ter lase celo obnavlja. Pomaga preprečiti cepljenje konic in pretirano izpadanje las. Lasje so po uporabi izdelkov z arganovim olje mehkejši in bolj obvladljivi, izboljšajo elastičnost in lasem vrnejo lesk. Odlično je tudi za nego kože, je naravni regenerator in pomaga odpravljati kožne nevšečnosti. Arganovo olje v naših izdelkih je ekološke kakovosti.

KOKOSOVO OLJE

Kokosovo olje je bogato z vitamini A, B in E, se vpije globoko v kožo ter deluje protivnetno. Spodbuja nastanek kolagena ter pomaga pri hitrejšem celjenju poškodovane kože.