Eterična olja

ETERIČNO OLJE BERGAMOTKE: Citrus aurantium bergamia.

 Ima dokazano protibakterijsko delovanje, zato je dobra izbira pri negi aknaste in mastne kože. Učinkuje vzpodbudno in blagodejno vpliva na duševno počutje. Ima tudi analgetične (protibolečinske) in protivnetne lastnosti.

ETERIČNO OLJE BRINA: Juniperus communis.

V kozmetiki se uporablja za nego mastne in aknaste kože ter za blažitev dermatitisa in kožnih izpuščajev. Pomaga iz telesa izločati toksine in odvajati vodo. Blagodejno deluje na dihala, sprošča ter pomaga odpravljati nespečnost in stres. Zavira rast gliv, ki povzročajo okužbe na koži. Prepreči delovanje encima, ki prispeva k nastajanju gub.

ETERIČNO OLJE DAMAŠČANSKE VRTNICE: Rosa damascena.

Uporabljamo ga pri negi zrele, utrujene, stanjšane in suhe kože. Nežno pomlajuje. Delovala naj bi adstringentno in tonično, zmanjšala rdečino in blažila težave s popokanimi kapilarami. Ima visoke antioksidativne, protimikrobne in protivnetne lastnosti.

ETERIČNO OLJE GERANIJE: Pelargonium graveolens.
Eterično olje geranije ima zelo širok razpon uporabe in je v aromaterapiji znano kot vsestransko učinkovito olje. Je idealno olje za vzdrževanje telesnega ravnovesja in eno od pomembnejših olj za nego kože, tako nečiste in mastne, saj uravnava izločanje sebuma, kot tudi občutljive in razdražene kože.

ETERIČNO OLJE POPROVE METE:

Ima močno protibolečinsko delovanje ter pomaga pri prebavnih težavah. Deluje stimulativno in spodbuja koncentracijo.

ETERIČNO OLJE ROŽMARINA

ETERIČNO OLJE  SIVKE: Lavandula angustifolia.

Uravnava delovanje telesa in krepi njegovo odpornost. Uničuje klice, zato je primerno za rane, aknaste kože, pike mrčesa in glivična obolenja. Pomaga pri regeneraciji kože in opeklinah, je antiseptik in ima protimikrobno delovanje.

ETERIČNO OLJE GRENKE POMARANČE: Citrus aurantium dulcis.

Prijeten duh pomarančnega olja osveži in razvedri duha ter pomirja. Uporabljamo ga za nego vnete, grobe, razdražene, utrujene in mastne kože, tudi pri negi aknaste kože. Pripisujejo mu regenerativne lastnosti, ima dokazane antioksidativno, protiglivno in protibakterijsko delovanje. Slovi kot vonj dobre volje in optimizma.

ETERIČNO OLJE TIMIJANA (ct TIMOL): Thymus vulgaris.

Slovi kot odličen antiseptik, ima antioksidativne, protiglivne in protimikrobne učinke. Je dišava harmonije in ravnovesja ter spodbuja delovanje simpatikusa (avtonomnega dela živčevja). Pospešuje prekrvavitev.

ABSOLUT VANILIJE: Vanilla planifolia.

Poudarja topla čustva, sprošča in dviguje razpoloženje. Ima anitoksidativno delovanje. Spodbuja regeneracijo kože in zmanjšuje vnetja.