Close

Ostale sestavine

VITAMIN B5: Panthenol.

Po nanosu na kožo deluje kot vlažilo, ohranja kožo mehko in elastično. Deluje protivnetno, spodbuja celjenje ran in obnavlja poškodovano kožo. Zmanjšuje srbečico na koži ter spodbuja regeneracijo celic.

VITAMIN E: Tocopherol.

 Je glavni lipofilni antioksidant v koži in ga najdemo v vseh njenih plasteh. Gladi površino kože, povečuje navlaženost rožene plasti, zavira vnetja, spodbuja obnavljanje celic ter pospešuje celjenje ran.

KOENCIM Q10: Ubiquinone.

Uporabljamo ga predvsem kot antioksidant pri zaščiti kože pred oksidativnim stresom. Raziskave so pokazale tudi zmanjšanje globine gub in vidnih znakov fotostaranja. Ima protivnetne lastnosti, zavaruje kolagen in pomaga pri ohranjanju zaščitne funkcije kože.

KOLAGEN: Collagen.

Kolagen ima vlogo vlažila, saj na koži naredi film, ki zadržuje vlago. Sestava tega je identična tistemu v človeški koži. Izboljša videz globokih in površinskih brazgotin ter dokazano pomaga pri hitrejšem zdravljenju ran. Poveča elastičnost kože.

EMULGATOR: Cetearyl Alcohol and Cetearyl Glucoside.

 Emulgator je sestavina, ki poveže olje in vodo in omogoči nastanek emulzije- kreme. Tudi emulgator ima za kožo negovalne lastnosti. V naših kremah je uporabljen emulgator Montanov 68, ki ga pridelajo iz kokosovega olja in glukoze.

KONZERVANS: Dehydroacetic acid in Benzyl alcohol.

Konzervans moramo v kozmetiki nujno uporabiti takrat, kadar naš izdelek vsebuje vodo. S tem zagotovimo varnost in neoporečnost izdelka. Uporabljamo konzervans Cosgard, ki je potrjen s strani COSMOS kot konzervans za uporabo v naravni kozmetiki. COSMOS je zbirka regulativ za evropski trg, ki omejujejo sestavine, ki jih lahko uporabljamo v naravni kozmetiki.

KOKO BETAIN: Cocamidopropyl Betaine.

Je blaga površinsko aktivna snov, ki ne draži kože in sluznic. Pridobivamo ga iz kokosovega olja. Potrjen s strani  Ecocert in COSMOS.

DECILGLUKOZID: Decyl Glucoside.

Je nežen surfaktant, ki se uporablja v naravni kozmetiki. Je biološko razgradljiv in zato ekološko neoporečen. Spada med površinsko aktivne snovi za čiščenje kože in las. Pridobivamo ga iz rastlinske maščobe, navadno kokosovega olja in iz koruznega škroba. Potrjen s strani Ecocert, NaTrue in Cosmos.

KOKOSOV GLUKOZID: Coco Glucoside

Je blaga površinsko aktivna snov, ki ne draži kože in sluznic. Pridobivamo ga iz kokosovega olja ter škroba.

UREA: Urea

Urea oziroma sečnina je organska dušikova spojina, derivat ogljikove kisline. Deluje kot vlažilo v roženi plasti kože. Učinkovita je pri zdravljenju različnih kožnih bolezni, kot npr. ihtioza (močno izsušena, poroženela, luščeča se koža) in kseroza (izjemno suha koža). Pomaga tudi pri ekcemih, srbenju in nevrodermitisu.

EMULGATOR MONTANOV L: C14-22 ALcohols in C12-20 Alkyl Gluoside

Ta emulgator je pridobljen iz glukoze iz škroba ter rastlinskih maščob.

TEKOČA SVILA: Hydrolyzed silk

Tekoča svila lase ter kožo napravi gladke, elastične ter prijetne na otip. Lase zaščiti, obenem pa deluje regenerativno. Prodre v lase in obnavlja poškodovane lase. Njene aminokisline se povežejo s keratinom v laseh, kar pomaga zadržati vlago v njih ter jim da lesk.

Konzervirana je z LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE *- naravni konzervans iz redkvice.

CINKOV OKSID: Ci 77947*

Cinkov oksid je bel prah, ki se pridobiva iz očiščene cinkove rude. Na koži deluje adstringentno in jo izsušuje ter dobro prekriva. Uporabljamo ga tudi proti vnetjem na koži, predvsem proti vnetim aknam, ki jih izsuši. Na površini kože tvori zaščitno plast, učvrsti tkivo in zmanjšuje izgubljanje vlage.

BISABOLOL: Bisabolol

Bisabolol pridobivamo iz kamilice. Deluje protivirusno in protivnetno, kar je dokazano tudi z in vivo (na človeku, v živo) študijami. Je koži prijazna učinkovina, ki kožo pomirja in ima zdravilne lastnosti. Posebej pomaga občutljivi, vneti in razdraženi koži. Zaradi tega je dobra sestavina za nego kože dojenčkov.

CETEARILNI ALKOHOL: Cetearyl alcohol

Je kozmetična sestavina, ki izboljša strukturo izdelkov, saj deluje kot koemulgator ter zgoščevalo, pa tudi kot emolient. Cetearilni alkohol je rastlinskega izvora in je potrjen s strani ECO cert-a.

CETILNI ALKOHOL: Cetyl alcohol

Cetilni alkohol je rastlinskega izvora ter deluje kot zgoščevalo, koemulgator in emolient. Poveča občutek mehkobe in gladkosti na koži.

EMULGATOR VARISOFT EQ 65: Distearoylethyl dimoinium chloride in cetearyl alcohol

Je emulgator, ki ga uporabljamo v izdelkih za nego las in kože. Poveča vlažnost, omogoča razčesavanje in lasem da prijeten občutek. Ima COSMOS certifikat in je biološko razgradljiv. Je eden od redkih emulgatorjev s kationskim oziroma pozitivnim nabojem, kar pomeni, da se lahko veže na negativno nabite lase. Zato na laseh tvori zaščitno plast, zaradi katere se lasje lažje češejo in so bolj gladki.

KOKOSOV SILIKON: Coco-caprylate

Kokosov silikon je lahek naravni nadomestek silikonov iz kokosa.

FITOKERATIN: Hydrolyzed wheat protein

Pšenični proteini se pridobivajo iz pšenice, hidrolizirajo pa z uporabo encimov. Nato delujejo antistatično in negovalno in pomagajo lasem, da postanejo mehki. Povečajo volumen las, zato jih uporabljamo v našem šamponu in balzamu za lase. V izdelke za kožo dajemo fitokeratin zaradi pomoči pri zadrževanju vlage, ščiti tudi pred izsušitvijo in prispeva k zdravi in čvrsti koži.

HIDROGENIRANI LECITIN: Lysolecithin

Lizolecitin (brez GSO) je hidrolizirana oblika lecitina, hidrolizacija tudi tukaj poteče s pomočjo encimov. Tako lecitin postane emulgator, izdelku pa daje prijeten, svilen otip. Pridobljen je iz soje. V šamponih preprečuje, da bi se lasje pretirano razmastili in postali suhega, slamnatega videza in občutka.

RIŽEVA MOKA: Oryza Sativa powder

Riževa moka izdelkom da svilen in gladek občutek na koži.

KSANTAN GUMI: Xanthan

Ksantan je zgoščevalec izdelka popolnoma naravnega izvora. Z njim izdelujemo gele ali zgostimo in stabiliziramo emulzije (po navadi kreme). Pridobiva se ga iz sladkorja skozi fermentacijo.

RICINOVE PERLICE: Hydrogenated castor oil

Ricinove perlice so majhne, nežne perlice, ki jih uporabljamo v piling gelu. So iz ricina in biološko razgradljive ter predstavljajo naravno alternativo mikroplastiki v piling izdelkih,

MLEČNA KISLINA: Lactic Acid.

Mlečno kislino dodajamo v kozmetične izdelke za uravnavanje pH. Ph moramo po potrebi prilagoditi, da je čim bližnji ph-ju kože. Mlečno kislino pridobivajo iz mlečnokislinskih bakterij.

          *adstringent: snov, ki krči tkivno površino kože. Zmanjša pore in pomaga pri osušenju mastne kože.

                *emolient: izdelek, ki preprečuje izsušitev kože in pomaga vzdrževati primerno vlažnost