Akcija!

Smrekovo mazilo za težave s kožo

(2 mnenji strank)

9.41

Smrekovo mazilo je eno od najbolj domačih ter koristnih mazil za nas, saj je s svojim sestavinami popolnoma prilagojeno človeku in zato zelo učinkovito.
Naše smrekovo mazilo je sestavljeno iz le treh sestavin, ki so kvalitetne in zaradi manjšega števila sestavin bolj koncentrirane.

Smrekova smola dobrodejno vpliva na kožo in zavira razmnoževanje mikrobov. Za zunanjo in globinsko nego kože, podpira njeno sposobnost obnavljanja in deluje proti problemom s kožo. Mazilo pospešuje prekrvavitev in je primerno tudi za masažo.

Smrekova smola ima dokazan vpliv pri negi ran tako in vitro (v laboratoriju), kot tudi in vivo (pri ljudeh).

V raziskavi, kjer so uporabljali smrekovo mazilo za preučevanje vpliva na gram-pozitivne bakterije, so ugotovili antimikrobni učinek na VRE in vse testirane stafilokoke bakterije, vključno z MRSA (znana tudi kot bolnišnična bakterija). Verjetno je prav to vzrok, da je smrekovo mazilo, predvsem v skandinavskih državah, tradicionalno mazilo za nego preležanin in drugih ran. (Rautio et al. 2007)

Druga raziskava se je posvetila direktnemu preizkušanju vpliva smrekovega mazila na preležanine. V šestih mesecih so se vse preležanine popolnoma zacelile pri 94% bolnikov, patogene bakterije, ki so povzročale preležanine, pa so izginile že v enem mesecu po začetku uporabe mazila. V kontrolni skupini so se te zacelile v 36%, kar nam kaže statistično pomembno razliko. Študija omenja še raziskavo uporabe mazil pri negi težkih kroničnih ran po operacijah. 100% ran se je zacelilo v 43 dneh. Pomembno je še, da je stopnja kontaktnega dermatitisa zelo nizka (1-3%). (Jokinen, Sipponen 2013)

 

Kategorije: , , Product ID: 844

2 mnenji za Smrekovo mazilo za težave s kožo

  1. Tina

    S smrekovim mazilom sem zelo zadovoljna. V tem času prehladov včasih težje diham ali “hropim,” takrat se vedno po prsnem košu namažem s smrekovim mazilom in zaenkrat mi je še vedno pomagalo, da naslednji dan nisem imela več težav. Sicer pa ga dam tudi na kakšne bolj izrazite mozoljčke ali rane, pa se mi zdi, da tudi prej zacelijo. Meni je vonj zelo všeč, je res izrazit vonj po smreki, zaradi katerega se počutim, kot da sem v gozdu ?

  2. Kristina

    Mož veliko dela z rokami in hitro pride do kakšnih poškodb. Včeraj sem mu podarila kremo in je popolnoma navdušen nad njenim vonjem in je že po prvem nanosu rekel,da ima občutek kot da se mu poškodbe celijo. Hvala,da sta v tem našli svoje poslanstvo.🤎

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Opis

Navodila za uporabo: Mazilo 2x dnevno nanesemo na lokalne predele telesa in ga vmasiramo. Po potrebi nanesemo debelejšo plast mazila ter mesto povijemo.

V primeru uporabe za podporo telesu pri kašlju in prehladu smrekovo mazilo nanesemo za ušesa, na vrat, pod nos in na prsni koš. Na prsni koš lahko damo tudi zagreto preloženo tetra plenico ali drugo blago.

Sestavine:

Ekološko olivno olje, čebelji vosek, smola, limonen (komponenta naravnega eteričnega olja).

OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*/**, CERA ALBA*, PICEA ABIES RESIN*, LIMONENE***

* Ingredients from natural origin / sestavine naravnega izvora (100,0 %)

** Ingredients from organic agricultural source / sestavine iz virov ekološkega kmetijstva (78,0 %)

*** Components from natural essential oils / komponente naravnih eteričnih olj

Količina: 50 mL
Več o uporabljenih sestavinah si preberite tukaj: Sestavine